3* duiker
Word divemaster

Ben je een ervaren duiker maar wil je meer weten over de achtergrond van het duiken? Dan is de 3*-opleiding wellicht iets voor jou! In deze opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleid en hoe je een instructeur kun assisteren.

In deze opleiding leer je hoe je duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Ook weet je hoe je moet reageren in het geval van een duikongeval. 

Decompressieduiken
Een onderwerp dat veel aan bod komt is decompressieduiken. Jij weet straks precies hoe het zit met de effecten van herhalingsduiken, jojoën en te weinig water drinken. Kom je onverwacht in een deco? Dan weet jij hoe je veilig boven komt. Wil je daadwerkelijk (geplande) decompressieduiken gaan maken, dan kun je na het behalen van je 3*-brevet de specialisatie decompressieduiken volgen.

Ingangsniveau

  • Heb je minimaal 60 duiken in het buitenwater gemaakt (je duiken die je tijdens je vorige opleidingen hebt gemaakt tellen mee, net als de duiken die je tijdens deze opleiding maakt)
  • Ben je 18 jaar of ouder
  • Beschik je over een geldige medische keuring
  • Ben je lid van de NOB
  • Heb jij je 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet gehaald

Internationaal erkend 
Waar je ook ter wereld duikt, jouw 3*-brevet is geldig. De internationale benaming voor het 3*-brevet is Dive Master, hiermee kun je dus overal terecht. Handig als je ook in het buitenland duikt!

Verder leren?
Na het behalen van je 3*-duikbrevet kun je je verder ontwikkelen als instructeur. Ook kun je kiezen voor één van de volgende specialisaties:

Foto: Rob Aarsen

Inloggen