ScubaDoe
Leren snorkelen en duiken

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 10 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de 1*-juniorduikopleiding kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

Snorkelopleiding
De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en wordt door Zwembad Die Heygrave verzorgt. De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haalt het kind een diploma. Gaat het snorkelen in het zwembad goed? Dat kun je ook in het buitenwater gaan snorkelen.

Persluchtopleiding
De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus en worden door Amicus Aquae verzorgt. De eerste drie niveau’s vinden ook in het zwembad plaats. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

1*-juniorbrevet
Ben je tussen de 12 en de 14 jaar oud? Dan kun je je 1*-juniorbrevet halen. Je bent dan officieel bevoegd om samen met een volwassenen te duiken in open water.

Foto: Roel van der Mast

Inloggen