Duikopleiding
Het begin van een avontuurlijke hobby

Amicus Aquae biedt diverse duikopleidingen aan. Of je nu nog nooit gedoken hebt of je juist als gevorderde duiker wilt specialiseren: het is allemaal mogelijk. Ontdek hieronder welke duikopleiding bij jou past! Alle opleidingen worden gegeven door onze eigen instructeurs, voor specialisaties maken we soms gebruik van andere NOB instructeurs. 

Nog niet oud genoeg voor een duikbrevet?
Geen probleem vanaf 10 jaar kan je starten met ScubaDoe. Een snorkel en persluchtprogramma waarin je stap voor stap wordt voorbereid op een duikopleiding. 

Nog nooit gedoken? Ga voor het 1*-(junior)brevet
Heb je nog nooit gedoken? Dan begin je met de 1*-opleiding. Hier leer je de basis van het duiken, zo leer je de materialen kennen, leer je duiktechnieken en ontdek je de handsignalen die je onder water gebruikt. Na deze opleiding kun je zelfstandig (maar natuurlijk altijd met een buddy) duiken tot een diepte van 20 meter. Je brevet is over de hele wereld geldig.

2*-brevet = Advanced Open Water Diver
Tijdens de 2*-opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie. Heb jij je Open Water Diver bij een andere organisatie gehaald maar wil je nu liever deze 2*-opleiding volgen? Dat kan! Je Open Water is het 1*-brevet bij de NOB, je kunt met je Open Water-brevet dan ook gewoon beginnen met de 2*-duikopleiding.

3*-brevet = Dive Master
Bij de 3*-opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Heb jij je Advanced Open Water-brevet gehaald bij een andere organisatie? Dan kun je bij de NOB verder met het halen van je 3*-brevet.

Hieronder lees je meer over alle opleidingen, specialisaties en kan je aanmelden voor een opleiding. 

Zwembadtraining

Zwembad Die Heygrave
Twee keer per week hebben we een uurtje toegang tot het zwembad voor de conditietraining of de zwembad duiken. Onze zwembadlessen zijn op:
– Voor volwassenen op woensdagavond van 21.00 – 22.00 uur
– Voor de jeugd op zaterdagochtend van 9.30 – 10.30 uur

De zwembadtrainingen worden gebruikt ter bevordering van conditie. Iedere week staat er een trainer op de kant om te werken aan de conditie maar ook aan de onderwatervaardigheden of juist de reddingstechnieken. Iedere trainer heeft zijn eigen manier van lesgeven waardoor een grote variatie is in de trainingen. Regelmatig worden er spelelementen ingebracht, bij de jeugdleden is dit vaker als bij de volwassenen.

Tevens worden hier de eerste oefeningen voor de opleidingen gedaan. Zwembad “Die Heygrave” te Vlijmen biedt ook een cursus ruimte waar de theorie gegeven wordt t.b.v. de opleidingen voorafgaand aan de zwembadduiken.