Maak kennis met snorkelen en duiken

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze met de 1*-juniorduikopleiding kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en wordt door Zwembad Die Heygrave verzorgt. De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haalt het kind een diploma.

De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus en worden door Amicus Aquae verzorgt. De eerste drie niveau’s vinden ook in het zwembad plaats. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Neem een kijkje op de speciaal ingerichte ScubaDoe-website van de NOB of neem contact met ons op!