Zoekoperatie geslaagd !!!

Duikers O.W.S.V. Amicus Aquae vinden Rolexhorloge terug.

Een onfortuinlijke schipper redde een in nood geraakte jet-skiër, maar verloor bij deze hulpactie zijn dure Rolexhorloge. Bij het helpen van de jet-skiër kwam hij met zijn polsband tegen de jetski, waarop de bandsluiting opende en het horloge over zijn hand schoof en in het water belandde. Hij kon het horloge niet meer pakken en het verdween in de diepte.

Op woensdagavond 30 augustus j.l. ondernamen de duikers Frank, Remco en oud lid en sponsor Rick, een eerste poging zonder onderwatermetaaldetector, die zij juist hadden uitgeleend aan twee andere duikers van de vereniging voor een zoekactie in het Twentekanaal. Helaas waren die duikers niet succesvol ondanks een inspanning van ruim 2 uur over de bodem van het werkvak in het Twentekanaal vrijwel zonder zicht waar een medewerker van BAM zijn trouwring had verloren bij zijn werkzaamheden langs de damwand. Waarschijnlijk is de ring verplaatst door de werkzaamheden t.w. wand- en grondboringen en daardoor onvindbaar gebleken.

Het Rolexhorloge was kortgeleden verloren in het Esmeer/de Neswaarden te Aalst, zoals gezegd bij een hulpactie voor een jet-skiër. De eerste poging op woensdagavond 30 augustus was niet succesvol, het afzoeken van de bodem met lampen leverde geen resultaat op. Maar deze duikers gaven niet op.

Op zondag 3 augustus j.l. werd met de metaaldetector op stap gegaan voor een tweede poging onder water. Het horloge was waardevol, niet alleen voor de eigenaar vanwege emotionele waarde, maar zeker ook voor de reële waarde. Bij de tweede poging gingen de duikers met de metaaldetector de bodem te lijf. Kort boven de bodem al cirkelend breidden zij het zoekgebied steeds verder uit, maar helaas trof de metaaldetector van Frank ook geen doel. Maar deze duikers gaven niet op en gingen omdat zij nog aardig wat lucht in hun duikflessen hadden verder op onderzoek. Tijdens het vervolg van de duik/speurtocht onder water waren de scherpe ogen, met voldoende zicht en licht voor Remco doorslaggevend en hij spotte het horloge in het zand. Het horloge was gelukkig waterdicht en had geen schade opgelopen tijdens het onderwateravontuur. De eigenaar was heel blij met zijn teruggevonden horloge en heeft de duikers beloond voor dit fantastische resultaat.

Voor de duikers is het weer een hele ervaring erbij en ook al zijn we niet altijd succesvol blijft de uitdaging bestaan om bijzondere dingen terug te vinden. Ca. 6-7 jaar geleden vonden leden van de duikvereniging bij toeval een ander horloge van een Bosschenaar, die hij voor zijn trouwen had verkregen van zijn bruid. Ook dat horloge had het duikavontuur overleefd ook al had het maanden in het water gelegen van het Engelermeer.   Mocht je belangstelling voor het duiken gewekt zijn, kom gerust langs op woensdagavond van 21u00 tot 22u00 wanneer wij onze zwembadtrainingen hebben. Elke zondag wordt er om 10 uur weer vertrokken bij zwembad die Heygrave te Vlijmen voor een duik op een af te spreken duiklocatie. Graag aanmelden via onze website www.amicusaquae.nl of kom gewoon eens langs.

Zoekoperatie geslaagd !!! 2
Inloggen