Duiken

De wereld onderwater is bijzonder en voor de mens zonder hulpmiddelen niet te ontdekken. Gelukkig zijn er allerlei duikmaterialen waardoor jij wél deze bijzondere wereld kunt gaan bewonderen. Ben jij nieuwsgierig naar duiken (in Nederland)? Of heb je ooit een duikbrevet in het buitenland gehaald en wil je de duiksport weer oppakken? Duikvereniging Amicus Aquae is een vereniging waar je kennis kan maken met duiksport en ook je brevet kan halen.

Er is altijd de mogelijkheid tot het maken van een proefduik in het zwembad Die Heygrave in Vlijmen met een van onze instructeurs. Tijdens deze introductieduik maak je in een uurtje kennis met de duiksport. Maar duiken is natuurlijk veel meer als alleen in het zwembad. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn veel duiklocaties waar jij kennis mee kan gaan maken. Wil jij ook een proefduik maken of lid worden van onze duikvereniging klik op onderstaande knoppen.

Duiken in Nederland

Je zult het niet direct denken, maar Nederland is een van de betere duikplekken in Europa. Er zijn tientallen zoetwater duikstekken en natuurlijk is er het Zeeuwse Grevelingenmeer, de Oosterschelde en de Noordzee. Duiken is een steeds populairder wordende sport en dit zie je ook aan de faciliteiten die tegenwoordig bij veel stekken worden aangeboden. Vulautomaten, douches en toiletten kan je boven het water vinden. Reefballs, onderwaterhuizen of een onderwaterparcour kan je onder water vinden. Duiken wordt dus steeds bereikbaarder voor iedereen. In Nederland zijn veel duiklocaties te vinden, ook bij ons in de buurt!

Het gaat bij het duiken natuurlijk om de dingen die je onder water kan vinden. Dit kan de geweldige natuur zijn of een indrukwekkend wrak. In Nederland kan je voor beide zaken terecht. Bekijk dan de duikkaart op Duikspotter.nl en ontdek duikstekken bij ons in de regio!

Duikencursus in Nederland of tijdens je vakantie

In Nederland veel te zien onder water, het zal je ook opvallen dat het water er anders uit ziet dan op een tropische locatie. Deze andere omstandigheden vragen om een duikcursus wat is aangepast op deze omstandigheden. Waar kan je dat beter leren dan in het Nederlandse water? Mocht je in de toekomst toch gaan duiken in het buitenland, dan ben je nog beter in staat om met moeilijkere situaties om te gaan. Wel zo veilig!

Amicus Aquae is aangesloten bij de NOB en geeft 1*, 2* en 3* duikcursussen en kan NOB specialisaties verzorgen.