Start seizoen 2021

Duikvereniging Amicus Aquae bereidt zich voor op nieuw duikseizoen

In de komende periode vindt de opening van het duikzomerseizoen weer plaats. Tijdens de wintermaanden werden we gevangen door wettelijke richtlijnen, maar konden koppels duikers toch hun sport uitoefenen. Inderdaad de duiksport kan in Nederland het gehele jaar door in het buitenwater worden beoefend.

Als vereniging kunnen we op dit moment geen grote activiteiten organiseren vanwege de voorschriften, maar hebben we wel de mogelijkheid om ons op dit zomerseizoen voor te bereiden. Duikers met een brevet kunnen de hele zomer duiken. Als het wordt toegestaan worden ook de zomeravonden, de befaamde duiken, georganiseerd door de vereniging. Indien de maatregelen worden versoepeld gaan wij in september 2021 ons 35-jarig bestaan vieren en direct daarna willen we starten met een één-stersopleidingen voor nieuwe volwassen duikers.

Ons voornemen om dit jaar acte de presence te geven op het Paasfestijn kan geen doorgang hebben, aangezien het Paasfestijn helaas niet kan plaatsvinden. Toch laten we ons daardoor niet afschrikken. De Trainerscommissie is druk bezig met de organisatie van opleidingen o.a. voor de drie-sters duikers, die duikbegeleider kunnen worden, waarmee zij vaardigheden op doen om nieuwe duikers zowel in het zwembad als in het buitenwater te begeleiden. Onze vereniging kenmerkt zich door een actieve trainerscommissie, die jaarlijks meerdere specialties geven, waar de leden zich op in kunnen schrijven.

Natuurlijk hopen wij in september ons Zeelandkamp te kunnen organiseren, hetgeen vorig jaar ook door kon gaan. Toen waren met bijna dertig duikers op stap om een viertal duiken in Zeeland te maken, waarbij de regels in acht werden genomen. Daarnaast waren er voor de niet-duikers andere activiteiten zoals een strandwandeling, bowlen en een dagje shoppen georganiseerd.

Mocht je geïnteresseerd zijn om te gaan duiken of de draad van het duiken weer op te pakken als je al eerder een duikbrevet hebt behaald neem contact met ons op via de website: www.amicusaquae.nl

 

Inloggen