Amicus Aquae Vlijmen hervat trainingen

Jeugd én senioren weer aan de gang

Op 2 mei hadden we buiten in het Engelermeer onze openingsduik. Op 19 mei j.l. gingen de deuren van het zwembad weer open voor onze binnen-activiteiten : de jeugd- en seniorentrainingen in het zwembad Die Heygrave te Vlijmen. Na 6 maanden onderbreking mochten we eindelijk weer eens. Zodra er groen licht kwam van de overheid stonden de leden al weer klaar aan de zwembadrand.

De eerste avond, 19 mei, was weer wat onwennig door alle genomen maatregelen: thuis douchen voor de training, zwemkleding aan, mondkapje op in de entree van de sporthal, schoenen en sokken uit voor het betreden van de badzaal, omkleden aan de badrand, 1,5 meter afstand houden en doorlopen tot het eind om zo min mogelijk contacten te hebben. Na 6 maanden weer starten betekende ook een extra toezichthouder, aangezien veiligheid boven alles gaat.

De senioren kregen een gevarieerde training aangeboden door David. Met een rustige opbouw werden weer de eerste vaardigheids- en conditietraining gegeven. De leden moesten van tevoren inschrijven en hadden dat ook keurig gedaan.

Op 22 mei was het de beurt aan de jeugd. De jeugd is verdeeld in twee groepen : de ScubaDoe en de de jeugdconditietraining. De instructeurs van de ScubaDoe waren zeer tevreden over het behoud van kennis en vaardigheden in hun groep. Nu konden zij al vrij snel de draad weer oppakken waar zij in december gebleven waren. De conditiegroep bleek een forse achteruitgang te hebben in hun conditie. Werk aan de winkel dus, maar wel goed en rustig opbouwen om blessures te voorkomen.

Bij de tweede training voor de jeugd op 29 mei bleek dat zij al weer een stuk vooruit gegaan waren. Tijd dus om meer spelenderwijs de vaardigheden en de conditie te trainen. In het begin van de training werd ook de rekenvaardigheid getest en moesten zij kleine speelgoedtorpedo’s van de bodem ophalen die een waarde hadden en dienden zij 50 punten te verzamelen. Aangezien de torpedo’s verschillende waarden hadden was het even zoeken op de bodem naar de juiste combinaties. Ook moesten zij een emmer met een loodblok naar de oppervlakte krijgen door de emmer onder water (op de bodem) te vullen met eigen ademlucht en op het laatste stuk moest een van de twee op de emmer blijven zitten.

Ook de ScubaDoe-groep was voor de tweede keer aan de gang, na een aantal banen snorkelen werd het duikset weer aangedaan en werd er een rondje met perslucht gemaakt onder water. Vervolgens werden de vaardigheden weer geoefend. Al met al weer een leerzame ochtend.

De trainerscommissie heeft voor het najaar weer een opleiding in de planning voor nieuwe senioren duikers op woensdagavond: de zogenaamde 1-sters opleiding. Bij deze opleiding worden de deelnemers van begin af aan ingewijd in de duiksport en kan men na het behalen van de opleiding zelfstandig met een buddy buiten duiken. Onze goed opgeleide instructeurs staan klaar voor jullie.

Ook bij de jeugd kunnen nog een beperkt aantal kinderen instromen in september. Bij voorkeur doorstromend vanuit snorkelen en een leeftijd van ca. 11-12 jaar. Mochten jullie interesse hebben meld je dan aan via de website om een keer te komen kijken www.amicusaquae.nl Voor de jeugd is dit op zaterdagochtend om 9u00 uur (training start om 9u15) en voor de senioren op woensdagavond om 21u00 (training start om 21u15).

Inloggen