Openingsduik 2021

De buitentemperaturen worden weer iets beter, de watertemperatuur wordt iets warmer. Dat betekend ook de start ven een nieuw duikseizoen. Bij Duikvereniging Amicus Aquae wordt de start van het seizoen afgetrapt met een openingsduik. Op zondag 2 mei vond deze duik plaats waarmee de jaarlijkse traditie in stand blijft. Vanwege de corona maatregelen dit keer wat dichter bij huis, zodat we rekening konden houden met de corona maatregelen. 11 duiker gingen in 5 buddyparen te water bij de duiklocatie Engelermeer. Dit keer niet aan de zwembad kant maar aan de kant van Engelen.

 

Bij de duiklocatie komen de buddyparen in 3 bubbels op verschillende tijden aan om rekening te houden met de corona maatregelen. Tussen de duikers heb je altijd bikkels zitten die in een natpak de toch nog frisse watertemperatuur te trotseren. Want ondanks dat we al een aantal lekker dagen hebben gehad is de watertemperatuur rond de 11 graden aan de oppervlakte en op dit moment rond de 10 meter rond een 7 graden. Gelukkig wordt het water de komende tijd steeds warmer waardoor het aangenamer wordt om in een natpak te duiken. Voor diegene die liever droog blijven wordt er met een droogpak gedoken, tijdens de openingsduik waren er 5 droogpak duikers.

 

Voor sommige leden was dit ook weer de eerste duik van 2021. Na een ontspannende en leuke eerste duik moet er natuurlijk afgesloten worden met een lekkere warme lunch. Hiervoor reden de duikers terug naar ons eigen clubhuis aan de Nieuwkuijkse Wiel om hier buiten volledig Corona-proof te genieten van een warme kop soep en broodje knakworst. Samen met een warme kop koffie of thee zijn de natpak-duikers ook weer volledig opgewarmd. Nu de kop er af is kan het duikseizoen weer beginnen. De komende maanden zijn onze leden op eigen initiatief, maar ook in verenigingsverband weer vaak aan de waterkant en onder het wateroppervlak te vinden. Op naar veel mooie duiken in ons eigen land en wellicht later dit in meer tropisch water.

 

Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om onder water te ademen of om van het prachtige onderwaterleven te genieten? Bij Duikvereniging Amicus Aquae is het mogelijk om je duikbrevet te halen, dat is de start van een avontuurlijke hobby. Als de maatregelen het weer toelaten en het zwembad weer open is nodigen we iedereen die geïnteresseerd is in duiken uit voor een eerste kennismaking tijdens een introductieduik. Meer informatie over onze vereniging is te vinden op www.amicusaquae.nl.

Inloggen