6 tekenen waarom een duikopfrisser nodig is!

Goed, je bent in het bezit van een duikbrevet maar dat betekent nog niet dat je er altijd maar weer klaar voor bent om te gaan duiken. Als je laatste duik alweer een tijdje geleden is, kan het zijn dat je een opfrisduik nodig hebt. Hier volgen zeven tekenen die daarop wijzen.

1. Je brevetpasje niet meer kunnen vinden.

Wanneer je bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) je brevet hebt gehaald kunnen we het altijd nagaan. Maar als je het pasje niet meer kunt vinden, dan is dat een teken dat het misschien al een tijdje geleden is dat je voor het laatst hebt gedoken.

2. Je hebt eindelijk een vakantie geboekt en je wilt gaan duiken.

Je kan de kostbare tijd tijdens je vakantie besteden aan het opnieuw aanleren van je vaardigheden maar je kan dat ook bij jou in de buurt doen voordat je op vakantie gaat.

3. Je hebt al een tijdje niet meer gedoken en je kinderen gaan nu ook mee duiken.

Het komt vaker voor dat gezinnen met zijn alle een duikbrevet halen. Maar ook dat vader of moeder iedere week mee gaat met de kinderen naar de duiklocatie en dan op de kant staan. Dan kan je toch beter mee gaan om te duiken! Dus tijd om je skills op te frissen!

4. Het is al meer dan twaalf maanden geleden dat je voor het laatst gedoken hebt.

Een van de eerste vragen die we stellen wanneer iemand wil komen duiken is: “Wanneer ben je voor het laatst onderwater geweest?” Als dit meer dan 12 maanden geleden is kan het slim zijn om een opfriscursus te plannen.

5. Alleen de gedachte al om je uitrusting in elkaar te zetten, maakt je nerveus.

Als je niet meer helemaal weet hoe je je uitrusting in elkaar moet zetten, bedenk je dan dat de een andere duiker je daar altijd bij kan helpen maar dat het misschien ook tijd is voor een opfriscursus.

6. Je weet niet meer wanneer je voor het laatst hebt gedoken.

Als jouw laatste duik alweer vele jaren geleden was, heb je misschien meer nodig dan alleen een opfriscursus. Maar laten we starten met een opfriscursus, dan kunnen we daarna met elkaar bekijken of er meer nodig is.

Is een van deze tekenen voor jouw van toepassing? Overweeg dan eens om een opfriscursus in te plannen! Duikvereniging Amicus Aquae verzorgt met enige regelmaat een opfriscursus. Bekijk snel wat een opfriscursus inhoudt.

Inloggen