DiscoverNL

Ben je een echte mooi weer duiker tijdens de vakantie naar een verre bestemming? Heb je ook wel eens gedacht aan duiken in Nederland? Vast wel, maar al snel denk je aan de temperatuur die anders is, het zicht slecht is, het donker is en dat je toch niks ziet onderwater. Niets is minder waar!

Wist je dat Nederland onderwater ook heel veel moois te bieden heeft. Tuurlijk is het hier niet zo warm als bijvoorbeeld in Egypte en ook niet zo helder als in het tropisch water. Maar er zijn zeker duiklocaties waar je al snel 5 tot 10 meter zicht hebt. Dat is waarschijnlijk toch meer dan je dacht. Daarnaast is het afhankelijk van de duiklocatie wat je onderwater ziet. Spring je in het water bij meertje is de kans dat je heel veel ziet inderdaad kleiner maar ga je naar de mooiste duiklocaties van Nederland in zowel zoet en zout water zie je heel veel.

De Grevelingen in Zeeland is bijvoorbeeld het mekka van de Nederlandse duiksport. Ook onze zuider- en oosterburen vind je hier vaak aan de waterkant, dat zegt wel iets toch? Maar ook in het zoet water kom je veel leven tegen, maar in sommige wateren ook een onderwaterparcours met wrakjes van boten of zelfs een vliegtuig cockpit. Wist je dat van de Nederlandse duikwateren?

Wij willen jou graag kennis laten maken hoe mooi Nederland onderwater is. Ontdek JOUW onderwaterwereld tijdens DiscoverNL. Met DiscoverNL, het initiatief van duikvereniging Amicus Aquae, gaan we de mooiste duiklocaties van Nederland ontdekken. Op 23 april trappen we dit duikseizoen samen met onze leden af bij Slag Stormvogel in Oostvoorne. Hier geven we ook het startsein van DisoverNL waarbij we dit jaar naast Slag Stormvogel ook nog andere locaties aan zullen gaan doen. Wil je meer weten over DiscoverNL, je leest alles op de speciale pagina.

Zien we jou op 23 april tijdens de eerste DiscoverNL?

Inloggen