Ga jij mee met

Met DiscoverNL gaan we met de mooiste duiklocaties van Nederland ontdekken. Wellicht heb je duikervaring van een tropische bestemming en twijfel je of je deze hobby in Nederland wil voortzetten. Want hoe mooi is Nederland onderwater, met wie moet ik dan gaan duiken en welke materialen heb ik nodig? Ga dan een keer mee DiscoverNL.

DiscoverNL is een initiatief van Duikvereniging Amicus Aquae uit vlijmen, samen met onze actieve leden gaan we op een aantal momenten in het jaar een uitstapje maken naar mooie duiklocaties van Nederland.

Om mee te gaan met DiscoverNL dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Te beschikken over een geldig duikbrevet (PADI, SSI, NAUI, NOB of een andere organisatie)
  • Minimaal 1*, Open Water Diver of vergelijkbaar brevet
  • Minimaal 16 jaar (<18 jaar ouders of voogd dient aanwezig te zijn)
  • Meer dan 10 duiken te hebben gemaakt
  • Laatste duik is niet meer dan 5 jaar geleden
  • Een goed passend duikpak incl. cap, duikhandschoenen en duikschoenen geschikt voor duiken in Nederlandse binnenwateren
  • Een geldige medische zelf check (online vragenlijst)

Mocht je over een eigen duikuitrusting beschikken neem deze dan mee. Mocht je deze niet hebben dan kan je de duikuitrusting tegen een vergoeding van de vereniging lenen. Bij de vereniging is het mogelijk om een duikfles, trimvest, ademautomaat ed, computer, lood en duikbril te lenen. Hiervoor vragen we je wel om de woensdag avond voorafgaand (21.00 – 22.00u.) in Zwembad Die Heygrave Vlijmen je spullen komt passen en uitproberen. Uiteraard mag dit ook wanneer je je eigen spullen weer een keer wil proberen. Indien je niet over andere duikspullen zoals een pak beschikt kunnen we je adviseren over duikwinkels waar je spullen kan lenen.

Ben je niet zeker of jouw duikkwaliteiten voldoende zijn kan je er ook voor kiezen om een duikopfrisser te volgen bij onze vereniging gevolgd door een buitenduik. 

Je wordt tijdens de duik begeleid door minimaal een 3* duiker van onze vereniging, hierdoor ga je altijd onderwater met een ervaren duiker die al veel duiken heeft gemaakt in Nederlands duikwater.

 
Onze eerste volgende DiscoverNL is?

De eerst volgende DiscoverNL is nog niet gepland. Blijf het in de gaten houden.

Hoe ziet een dag DiscoverNL eruit?

We vertrekken vanaf het gecommuniceerde punt. Op locatie hebben we een briefing. Na de briefing gaan we te water voor de 1e duik. Naast een duik in de ochtend en middag zorgen we ook voor de inwendige mens met koffie & koek bij de briefing en een lunch. Na da duiken zal er ook wat lekkers zijn. 

Ook familieleden zijn welkom om mee te gaan, er is een strandje en strandpaviljoen aanwezig zodat er voor iedereen iets te doen is.

Kosten: € 25,00 (excl. lunch op locatie, flesvulling en eventuele materiaalhuur).  Materiaal huur bij ons is mogelijk tegen een vergoeding van € 25,00.

Enthousiast geworden? Meldt je dan nu aan via de link in de agenda

Krijg vast een indruk van duiken in Nederland!