O.W.S.V. Amicus Aquae Heusden sluit zomerseizoen af

Eerste introduik nieuw opleidingsseizoen wordt vervolgd

Vorige week woensdag 04 oktober ’23 vond de eerste introduik plaats voor belangstellenden voor de duiksport. Afgelopen zondag 08 oktober ’23 werd het zomerseizoen afgesloten met een duik in de plas bij Strandpark Slijk-Ewijk.

Afsluiting zomerduikseizoen.

Het zomerduikseizoen is de periode waarin de meeste duikers hun duiken maken. In het najaar daalt de buitentemperatuur, is het weer vaak minder zonnig en wordt het duiken voor zgn. natpakduikers steeds lastiger vanwege de temperatuur boven en onder water.

Dit jaar nemen een 8-tal duikers en een duikleider deel aan de afsluitende seizoensduik. Deze duik werd gedaan bij Strandpark Slijk-Ewijk (bij Nijmegen). Een plas met goed zicht en rijk aan onderwaterleven. Vele krabben en vissen werden gespot. Voor vele duikers de eerste keer dat zij in deze plas doken. Voor de middag was er een tweede duik gepland, waar nog 2 duikers gebruik van maakten.

De lunch werd gebruikt bij het pannenkoekenhuis en smaakte goed en daarna kon ieder zijn weg gaan. In april 2024 zal het nieuwe zomerseizoen van start gaan.     

 

 

 

Introduik

Elke twee maanden staan er introduiken gepland bij de vereniging om mensen kennis te laten maken met de onderwatersport. Deze duiken vinden plaats in de veilige omgeving van het zwembad en onder leiding van onze instructeurs. Afgelopen woensdag was de eerste introduik van het winterseizoen 2023-2024. De winterperiode wordt gebruikt voor kennismaking en als er voldoende belangstelling is van nieuwe duikers voor de theorie en zwembadlessen in ‘die Heygrave’ te Vlijmen.

Bij de introduik worden de deelnemers voorbereid op hun eerste sessie ademen (met perslucht) onder water. Gestart wordt met een klein stukje introductie van de vereniging en de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) om vervolgens in te gaan op de eerste beginselen van de duiksport. Daarna is het tijd om de zwemspullen aan te doen en wordt er voor een passende uitrusting gezorgd. Met de instructeur wordt de eerste ademteug onder water genomen en worden eenvoudige oefenvormen gedaan. Als alles goed en veilig gaat, wordt het eerste rondje in het ondiepe en eventueel diepe deel van het zwembad gedaan. Afhankelijk van het aantal deelnemers en instructeurs kan er kennis genaakt worden met het ademen en bewegen onder water. Ook dit keer was het weer een succesvolle avond en de volgende staat gepland op 29 november 2023 om 20u15 in zwembad ‘die Heygrave’. Wil je een keer kennis maken met de onderwatersport is dat een ultieme mogelijkheid. Ook is het mogelijk om een keer op woensdagavond te komen kijken bij de training vanaf 21u00 tot 22u00. Wel graag aanmelden via de website: www.amicusaquae.nl   

Het winterseizoen

Na de afsluiting van het zomerseizoen zijn er nog een aantal duikers die door blijven duiken. Enerzijds zijn dit natpakduikers die bij mooi weer of goede omstandigheden nog mee gaan zolang het kan en anderzijds zijn dit droogpakduikers die het hele jaar door kunnen duiken. Het droogpak doet warmer aan en maakt duiken in kouder water ook mogelijk. Kouder water vraagt ook aanpassing van de uitrusting. Heb je een brevet en wil je een keer mee, neem dan via de website contact op met de vereniging en kom met je uitrusting eerste op woensdagavond even uitproberen (past het nog en werkt alles nog) om vervolgens om zondagochtend bij de groep duikers aan te sluiten Wie weet wat je allemaal ziet onder water. Het onderwaterleven in de winter is anders dan in de zomer.     

Inloggen