O.W.S.V. Amicus Aquae sluit jaar af en blikt vooruit

Woensdag 29-11-2023 Introductieduiken

Afgelopen periode sloten wij het zomerduikseizoen met de afsluitende duik in Slijk-Ewijk. De Halloween-viering kon niet ontbreken en gingen we naar de film : the Dive. Tot slot gebruiken we de wintermaanden om ons voor te bereiden op het duikseizoen 2024. Afsluiting zomerseizoen

Het zomerduikseizoen is de periode waarin de meeste duikers hun duiken maken. In het najaar daalt de buitentemperatuur, is het weer vaak minder zonnig en wordt het duiken voor zgn. natpakduikers steeds lastiger vanwege de temperatuur boven en onder water.

Dit jaar namen een 8-tal duikers en een duikleider deel aan de afsluitende seizoensduik. Deze duik werd gedaan bij Strandpark Slijk-Ewijk (bij Nijmegen). Een plas met goed zicht en rijk aan onderwaterleven. Vele krabben en vissen werden gespot. Voor vele duikers de eerste keer dat zij in deze plas doken. Voor de middag was er een tweede duik gepland, waar nog 2 duikers gebruik van maakten.

De lunch werd gebruikt bij het Pannenkoekenhuis en smaakte goed en daarna kon ieder zijn weg gaan. In april 2024 zal het nieuwe zomerseizoen van start gaan.

In de herfstvakantie hebben we normaliter het Oktoberfest, echter dit jaar viel de keuze op Halloween. De Activiteitencommissie had het clubhuis horror-achtig aangekleed en Sabrina had voor de hapjes gezorgd. Genoeg voor heel weeshuis dus gelukkig hoefden er geen slachtoffers geofferd te worden.

Op 1 november was de film the Dive in Vue in Den Bosch. Met een aantal leden hebben we deze film bezocht. Een film vol met (on)voorstelbare duikmissers, waardoor een gewone duik een groot avontuur wordt. Gelukkig bereiden onze leden hun duik beter voor.  Een aanrader om eens te zien wat er allemaal mis kan gaan (en hoe je dingen kan oplossen).

Voorbereiding 2024

Op woensdag 29 november a.s. start het zwembadpraktijk en theorieseizoen. Dit is de voorbereiding voor het zomerseizoen 2024. Op 29 november a.s. 20u30 staan onze instructeurs klaar om jullie om de eerste ademteugen onder water te laten maken en kennis te maken met het duiken. Een klein stukje theorie voor de veiligheid vooraf en daarna is het tijd voor de eerste echte zwembadduik of herhalingsduik voor diegenen die weer eens een duikje willen gaan maken.

De duikuitrusting wordt beschikbaar gesteld door Amicus Aquae wel natuurlijk zelf zwemkleding en handdoek niet vergeten mee te brengen. Schrijf je voor 23 november ’23 via onze website www.amicusaquae.nl in en kom naar het zwembad “die Heygrave”.

Inloggen