O.W.S.V. Amicus Aquae komt de winter door

Winterseizoen met introductieduiken en reanimatiecursus voor alle gebrevetteerden

Het echte duikseizoen is afgesloten. Op een paar doorduikers na heeft iedereen zijn duikspullen weer opgeslagen tot het voorjaar. De openingsduik 2024 staat gepland voor 14 april 2024 in de Put van Ekeren (België). Vorig jaar stonden de DiscoverNL duiken in het kader van de Nederlandse onderwaterwereld, waarbij we Oost Voorne en Limburg en Zeeland hebben bezocht voor 2 duiken op een dag. In 2024 gaan we op bezoek in België. 

De novembermaand eindigde met de Sinterklaastraining, waarbij de trainers weer allerlei behendigheidsspelen in het water hebben verzonnen en de deelnemers de strijd met elkaar aanbonden om zo snel mogelijk aan de overkant te zijn of de meeste pakjes in de schoorsteen te werpen. Op 20 december staat de Kerstviering in het clubhuis op het programma, waarvoor iedere bezoeker een presentje is. Tevens vindt die avond de uitereiking van de loterij

 

Voor bestaande leden hebben we ook een aantal cursussen in petto en deze keer lichten we de re-animatiecursus eruit. Tenminste ieder lid van 2* of meer is in het bezit van een re-animatiecertificaat dat jaarlijks onderhouden dient te worden. Onze eigen instructeurs mogen de bijscholing verzorgen en doen dat jaarlijks met verve. In het clubhuis wordt onze Annie uit de box gehaald en wordt er naar hartenlust geoefend op beademen en reanimatie. Behalve de handmatige re-animatie wordt ook de AED geoefend zodat duikers van onze vereniging ook in de regio inzetbaar zijn voor het verlenen van hulp bij eventuele hartproblematiek.

De winterperiode wordt verder gebruikt voor cursussen en bijscholingen. Ook komend jaar staan de cursussen weer op het programma en starten we medio februari (direct na carnaval met de beginnerscursus NOB één sters). Na afronding van deze cursus mag je samen met een gelijkwaardige of hoger gekwalificeerde buddy duiken tot 20 meter diepte.  Alvorens je aan te melden voor een de cursus kan je gebruik maken van de introductieduiken. In de afgelopen periode gingen reeds 6 aspirant-duikers te water onder de begeleiding van onze instructeurs. Ook om eens kennis te maken met de duiksport kan je gebruik maken van deze duiken. Deelname aan de cursus is gewenst, maar niet verplicht.

Op 29 november hadden we ook een introductieduik. Met 3 instructeurs begonnen 5 duikers begonnen aan hun eerste onderwateravontuur. Het is even wennen, dat je onder water adem kan halen. Op 10 januari 2023 en 7 februari 2024 staan er ook nog introductieduiken gepland. Wil je deelnemen geef je op via de website www.amicusaquae.nl ook zonder introductieduik kan je deelnemen aan de cursus.

 

Op 21 januari 2024 hebben we onze ietwat verlate Nieuwjaarsreceptie in het clubhuis Aqua Villa met onze Nieuwjaarsduik. Op 1 januari staan onze duikers al wel paraat bij de UNOX-Nieuwjaarsduik in het Nieuwkuijkse Wiel.

Inloggen