Duikvereniging Amicus Aquae huldigt haar jubilarissen

15 jubilarissen met 25 jaar lidmaatschap en meer.

Op een zonnige zondag, 23 juni 2019 huldigde NOB Duikvereniging Amicus Aquae haar jubilarissen na afloop van een uitstekend dag met ongeval simulatie. Amicus Aquae bestaat sinds 4 juni 1986 en is op initiatief van Ad Oerlemens en Cor Kock opgericht. Ad en Cor waren beide badmeester, die een toekomstvisie hadden dat duiken weleens een grote toekomst had. Bestuurders van het eerste uur waren onder andere Eddie Netten, Louis van Schie en Jan van Engelen.

De jubilarissen waren om 16uur uitgenodigd door het bestuur en de nestor van de vereniging die al de hele middag present was gaf aan dat hij zijn onmisbare echtgenote ging halen. Natuurlijk wachtte het bestuur op zijn terugkomst en de voorzitter opende de huldiging. Gelijk liep hij tegen het eerste euvel aan. Het lid dat het langste lid was van de vereniging vanaf de oprichting in 1986 was even niet aanwezig. Ook hij bleek zijn echtgenote op te zijn halen. Dientengevolge startte voorzitter niet bij het lid dat het langste lidmaatschap had, maar bij de aanstaande jubilaris, die binnenkort het 25-jarig lidmaatschap gaat behalen Rob van Ballegooijen. Rob heeft vele jaren van instructeursschap achter zich en ook al was hij hiermee gestopt, hij kan het toch niet laten om nog instructie te geven aan 2 sters in opleiding. Na Rob was Peter de Maat aan de beurt, die ook dit jaar zijn 25-jarig lidmaatschap mag vieren. Peter is nog steeds actief als instructeur en ondersteunt de technische commissie daar waar nodig, Bas Vissers en Jan Verboord konden helaas niet aanwezig zijn, net als Hugo Bikker. Jos de Laat, die reeds in 2017 25 jaar lid was, staat bekend als een kritische instructeur, die het veelal wel bij het rechte eind heeft. Jos’ wijze raad wordt door de hele vereniging gehoord. Een instructeur waar de vereniging goed op kan bouwen. Paul  van der Lee is ruim een jaar langer lid en is betrokken bij het vullen van de flessen en het materiaalbeheer. De vereniging kan altijd een beroep op Paul doen. Zo heeft hij het clubgebouw enige tijd geleden gerenoveerd en staat voor de zomervakantie de toiletruimte in de planning. Paul Munster is weer iets langer lid en een stille kracht binnen de club. Paul, die in Den Bosch woont zou graag in zijn eigen woonplaats een duikstek voor de vereniging zien. Gerrit Klop is een trainer van de jeugd op zaterdag en is zo dus regelmatig in het zwembad te vinden. Elie Pullen is het enige lid dat niet op de eerste van de maand is ingeschreven bij de NOB. Zij startdatum was 24 februari 1990. Harry Diks is nog net iets langer lid, wordt nog wekelijks in het zwembad gezien voor de zwembadtraining op woensdagavond. Jubilaris Sjaak Matla is jarenlang verantwoordelijk geweest voor het materiaal , maar heeft een stapje terug gedaan. De dame die het langst lid is van de vereniging is Lonneke Pullen. Lonneke heeft de snelste reactietijd op de groepsapp hetgeen niet onvermeld mag blijven. Het langste lidmaatschap staat op naam van Berrie Kronenburg die sinds de oprichting lid van de vereniging is. Berrie is net als Rob jarenlang trainer geweest en geniet nu nog steeds van een duik in het zoete of zoute water. Berrie is in oktober 1986 bij het bestuur gekomen en heeft tot enkele jaren geleden in het bestuur gezeten. Hij is blij met de jongere opvolging en ziet een goede toekomst voor de vereniging in het verschiet. Tot slot werd het enige erelid en nestor van de vereniging gehuldigd: Piet van Haaften. Piet heeft jarenlang het secretariaat beheerd en is een van de stevige steunpilaren van de vereniging geweest. Ook Piet is meer dan 25 jaar lid van de vereniging, De jubilarissen werden met een uniek cadeau verrast en voor de partners was er een mooi boeket gesponsord door onze sponsor ’t Bloemenhoekje uit Vlijmen.        

 

Inloggen