Zomeravondduiken

Het zwembad is gesloten en de zwembadtrainingen alweer afgesloten. Afgelopen jaar was maar een kort zwembadjaar aangezien door allerlei omstandigheden er weinig gebruik gemaakt kon worden van het zwembad. Om de conditie-schade in te halen heeft het ons behaagd om in de zomer door te gaan met de Zomeravondduiken op woensdag tijdens de schoolvakanties. 

De zomeravondduiken

Het programma is vastgesteld. Uiteraard kunnen omstandigheden tot wijzigingen leiden. Voorafgaande aan het vertrek kunnen de persluchtflessen gevuld worden bij Jos de Laat op de boomkwekerij aan de Hongerenburg te Vlijmen.

De eerste duik is gepland op 28 Juli en de laatste duik op 1 September, steeds op de

woensdagavonden. Vertrek rond de klok van 19.30 uur bij Jos de Laat op de boomkwekerij.

28 Juli: Almbos aan de Karbogerd te Giessen, de tweede duik gaat op 4 augustus naar de Geffense Plas, Gielekespad 10, 5343 XN, Oss, de derde duik vindt plaats op 11 augustus bij de Lithse Ham, De Lithse ham 4, 5397 GL Lith, 18 augustus gaan we voor de vierde duik naar de Kraayenbergse plas 7, De Bungelaar te Beers en op 25 augustus naar Kapel Avezaath In den Boomgaard Lingesteeg 12 4016CW Kapel Avezaath de zesde en laatste duik is op 1 september in het Esmeer, recreatieplas De Neswaarden, 5308 Aalst.

Start zwembadtrainingen

De week daarop starten de zwembadtrainingen in zwembad Die Heygrave te Vlijmenweer voor de senioren op woensdagavond 8 september 2021 van 21u00-22u00 en op 11 september 2021 voor de jeugd op zaterdagochtend van 9u15 tot 10u15. Wil je aanmelden ga naar de website www.amicusaquae.nl 

De onderwaterfotowedstrijd

De jury heeft vele foto’s mogen ontvangen voor de onderwaterwedstrijd. De finaledag werd een aantal weken uitgesteld naar 11 juli in verband met dreigend onweer. Op de finaledag was het schitterend weer voor twee mooie duiken een bij de Bergse Diepsluis en na een geslaagde lunch ook een bij Anna Jacobapolder. De uitslag van de fotowedstrijd wordt bekend gemaakt bij het 35-jarig bestaan op 10 oktober a.s. Hierover volgt later meer nieuws.

Duikkeuringen

Op dit moment zijn er alleen voor sportduikers medische keuring verplicht bij aanvang van duiken en na doorgemaakte situaties. De een (ouder dan 50) of driejaarskeuring (onder de 50 jaar) zijn komen te vervallen. Onze vereniging staat bij verenigingsduiken er wel op dat je een medische check hebt gedaan via www.medischecheckvoorduikers.nl

De duikleider kan om een recente medische
checkformulier vragen. 
Dit geldt met name voor de zomeravondduiken. 

De zomeravondduiken staan ook open voor gebrevetteerde niet-leden. Vergeet vooral je logboek en je medische check niet als je ook mee wenst te gaan om te duiken. Niet duikers mogen ook mee voor de gezelligheid (anders is onze duikleider zo alleen). 

Inloggen