Amicus Aquae viert haar 35-jarig bestaan

AA35

Een vreugdevol moment

O.W.S.V. Amicus Aquae Vlijmen is opgericht op 4 juni 1986. Deze vereniging is in deze 35 jaar uitgegroeid tot een levendige, nog steeds bruisende en dynamische vereniging met leden uit de wijde omgeving.

Een vereniging met op dit moment bijna 90 leden, een van de grotere duikverenigingen in de regio. In de duikwereld is dit dus een grote vereniging. We zijn uitgegroeid naar een vereniging met eigen instructeurs voor alle opleidingen, eigen materiaal en een eigen clubhuis aan het Nieuwkuijkse Wiel.

Een vereniging waar buiten het duiken om, diverse andere activiteiten worden georganiseerd. Een vereniging waar niet alleen het lid centraal staat maar zijn gezien/ familie. Zo zijn er elk jaar diverse activiteiten voor de gehele familie. Elk jaar met z’n allen naar Zeeland om een gezellig weekend te hebben. Elk jaar een feestavond, een activiteit zoals kanoën, survival, wedstrijd roeien, etc.

Een vereniging met veel vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen om de club goed te laten functioneren. We hebben leden die het clubhuis beheren, een clubblad maken, de website onderhouden, de evenementen organiseren, het materiaal onderhouden , trainingen en cursussen geven, de club besturen en leden die altijd de helpende hand bieden. Zonder deze vrijwilligers zouden we nu niet 25 jaar bestaan.

Een vereniging waar iedere zondagmorgen een duik in de omgeving wordt gemaakt. Na deze duik is er altijd wel iemand die voor de koffie heeft gezorgd.
Een vereniging die elke woensdagavond een gezellige clubavond heeft in het clubhuis. Onder het genot van een hapje en een drankje worden de fantastische duikverhalen doorgenomen. De ene vis is nog groter dan de andere die gezien is tijdens de gemaakte duiken.

Een vereniging die voor de leden reizen organiseert naar verre landen. We zijn net terug van een fantastische reis naar Egypte. Ze hadden daar voor ons de mooiste plekjes uit gezocht waar we konden duiken.

Het afgelopen jaar konden we weinig gebruik maken van het zwembad, maar gelukkig is ons ledenaantal stabiel gebleven en inmiddels zit er weer een stijgende lijn in.

Het afgelopen jaar konden we weinig gebruik maken van het zwembad, maar gelukkig is ons ledenaantal stabiel gebleven en inmiddels zit er weer een stijgende lijn in. Dit zagen we ook terug bij de viering waar meer dan 30 leden aanwezig waren en zich ’s middags eerst konden vermaken met Oud-Hollandse spellen (o.a. de spiraal was favoriet) voor jong en oud en daarna de receptie voor het 35-jarig bestaan. We konden genieten van een hapje en een drankje onder een stralende de zon. De Activiteitencommissie had haar beste beentje voor gezet en we kunnen dan ook terug kijken op een geslaagde viering.

Tijdens deze middag werd ook de uitslag van de onderwaterfotowedstrijd bekend gemaakt. Hierover later meer. Wil je ook eens kennismaken met het leven onder water: wij trainen voor de jeugd op zaterdagochtend van 9u15 tot 10u15 en voor de volwassenen op woensdagavond van 21u00 tot 22u00 in zwembad Die Heygrave in Vlijmen met aansluitend de clubavond in ons clubhuis aan de Badweg in Nieuwkuijjk. Belangstelling ? meldt u aan via onze website op www.amicusaquae.nl Ook voor beginnende duikers ….

Inloggen